Aktivnosti
DAN ZA SPREMEMBE – DAN ZA SODELOVANJE
28. 3. in 7. 4. 2018
10.00
MKC Maribor, Ob železnici 16, Maribor

DAN ZA SPREMEMBE – DAN ZA SODELOVANJE

Letošnjo pomlad se bo odvil že 8. Dan za spremembe s podnaslovom dan za sodelovanje. Velika vseslovenska prostovoljska akcija ponovno povezuje številne akterje po celi Sloveniji, letos še posebej z namenom spodbujanja in širjenja sodelovanja. V Mariboru se ji bomo pridružili tudi v okviru projekta Delat grem!, in sicer na dan osrednjega dogodka, 7. aprila, in v tednu pred glavnim dogajanjem, 28. marca.

Sreda, 28. marec

Hostlu Pekarna bo od 10. ure naprej potekala priprava tradicionalnih slovenskih jedi, ki jih bomo ob spoznavanju različnih kultur v popoldanskih urah degustirali v Dijaškem domu Maribor. V ta namen se bodo pripravile tri tradicionalne dobrote – prekmurska gibanica, kranjske klobase in sirovi štruklji. Jedi bomo pripravljali udeleženci projekta Delat grem!, prostovoljci in zaposleni na MKC Maribor ter vsi zainteresirani, ki se boste dogodka udeležili.

Predstavitev in degustacija jedi se bo začela ob 17. uri v prostorih Dijaškega doma Maribor, kjer bodo na pokušino tudi tradicionalne dobrote iz eritrejskega, ruskega in indijskega kulinaričega izročila. Predstavitev je odprta za javnost. Dogodek pa bomo izkoristili tudi za predstavitev projekta in usposabljanj projekta Delat grem! zainteresiranim mladim.

Sobota, 7. april

Osrednji dogodek bo potekal v soboto, 7. aprila, ko se bomo zbrali v parku Kulturnega centra Pekarna (pred vhodom v MKC) ob 10. uri. Skupaj z drugimi mariborskimi organizacijami se bomo udeleženci in zaposleni na projektu Delat grem! v sproščenem in družabnem vzdušju lotili krpanja lukenj v parku na kreativen način ter čiščenja okolice. Po koncu delovne akcije sledi neformalno druženje in predstavitev projekta Delat grem! ob manjšem prigrizku.

Za več informacij smo dosegljivi na elektronskem naslovu tanja.veber@mkc.si ali na telefonski številki 051 659 929.

Toplo vabljeni!

 

O projektu Delat grem!:

Projekt Delat grem! poteka pod okriljem Mladinskega kulturnega centra Maribor in mladim ponuja sklope različnih usposabljanj, skozi katera imajo udeleženci možnost krepiti različna znanja in kompetence ter tako povečati možnosti za svojo zaposljivost. Usposabljanja sodijo vsebinsko tako na področje osebne rasti in asertivnosti, kot tudi na področje praktičnih usposabljanj, vezanih na razvoj idej, ki jih imajo mladi, srečanja s potencialnimi delodajalci ter možnosti opravljanja usposabljanj pri različnih delodajalcih.

Projekt je razdeljen na tri vsebinske sklope: Knjižnica znanjBanka povezovanj ter Razvijanje mladih sanj, vsak izmed njih pa bo mladim ponudil svojevrstna usposabljanja. Aktivnosti projekta se bodo v sodelovanju s partnersko organizacijo, Mladinskim svetom Lendava, izvajale tudi v Pomurski regiji. Ob tem pa je v program aktivno vpetih še 19 organizacij iz različnih področij.

Za več vtisov o našem delu na projektu lahko obišče:

 

#delatgrem!
sledi nam na
socialnih omrežjih