Aktivnosti
IZBRANI PROJEKTI NA JAVNEM POZIVU BANKE POVEZOVANJ
26. in 27. junij 2017
10.00-13.00 in 16.00-20.00
Mestni park Maribor

Obveščamo vas o izbranih projektih za Javnem pozivu za prijavo projektov Banke povezovanj.

Na poziv je prispelo 10 prijav, izmed katerih smo za sofinanciranje podprli 6 projektov iz Podravske in Pomurske regije v skupni vrednosti 2500€. Prijaviteljem in prijaviteljici ter njihovim ekipam iskreno čestitamo in se veselimo projektnih aktivnosti, ki nas čakajo v prihajajočih tednih. O dogajanju na posameznih projektih vas bomo obveščali na Facebook strani projekta Delat grem!.

Projekte in njihove izvajalce pa boste imeli možnost podrobneje spoznati tudi na festivalu Art kamp, 26. in 27. junija, med 10. in 13. ter 16. in 20. uro.

V nadaljevanju pa predstavljamo kratke opise izbranih projektov:

OBLIKOVANJE RAT RODA (Prijavitelj: Alan Lazarov; višina sofinanciranja: 500€): Projekt Oblikovanje rat roda je namenjen pridobivanju ustreznega znanja in izkušenj na področju industrijskega oblikovanja. Industrijsko oblikovanje je zelo perspektivna dejavnost, ki združuje umetnost, znanost in projektiranje, preko tega pa izboljšuje uporabnost izdelka in njegov dizajn. Ker smo opazili, da v štajerski regiji primanjkuje kvalitetne ponudbe industrijskega oblikovanja in prototipiranja, želimo zapolniti to vrzel. Kot prvi korak smo izbrali oblikovanje prototipa avtomobila. Projekt zajema celoten postopek oblikovanja zunanjosti konceptnega avtomobila: raziskava, skiciranje in vrednotenje idej, 3D modeliranje izbrane oblike in izdelavo fizične makete v merilu. Eden izmed ciljev projekta je pridobljeno znanje tudi deliti naprej s študenti Fakultete za strojništvo Maribor, zainteresiranimi za poglobitev svojega znanja 3D oblikovanja. V sklopu usposabljanja jim bomo prikazali celoten proces prehoda iz skic v 3D model v programskem paketu SolidWorks. Študentje se bodo na primeru rat roda učili naprednega modeliranja s površinami. Projekt predstavlja tudi začetek naše podjetniške poti, ki jo nameravamo dalje razvijati pod okriljem lastne blagovne znamke, v sklopu katere bi v prihodnosti oblikovali različne izdelke in v lastnem oblikovalskem biroju nudili prostor in izzive inovativnim in kreativnim oblikovalcem.

SLOCLUBBING.SI (Prijavitelj: Blaž Sternad; višina sofinanciranja: 500€): Sloclubbing.si je spletni portal, na katerem bodo uporabniki našli vse informacije o zabavnem dogajanju na slovenskih tleh. Glavni namen portala je predstaviti trenutno dogajanje in dogajanje v prihodnje ter tako ponuditi vpogled v najboljša doživetja po vseh večjih slovenskih mestih. Uporabnikovo izkušnjo želimo nadgraditi z logističnimi informacijami, ki spadajo k odgovorni zabavi in so več kot potrebne, skrb zanje pa se v najboljših trenutkih zdi vedno odveč. Portal Sloclubbing.si prinaša v svet zabave poročanje v živo. Spremljanje dogajanja preko sporočil in fotografij poročevalcev uporabnikom prinaša ključne informacije in dejansko sliko trenutnega stanja na dogodku. Uporabnikom želimo zagotoviti, da bodo na pravem mestu ob pravem času. Projekt deluje v smeri povezovanja mladih ustvarjalnih ljudi, ki bodo s soustvarjanjem na portalu pripomogli k podajanju najboljših informacij o zabavnem dogajanju, zbranih na enem mestu. Verjamemo, da mlade najbolj povezuje dobra energija in svoboda razmišljanja, kar pa ni nič drugega kot čista zabava.

IRAN: KULTURA, CIVILIZACIJA IN JEZIK (Prijavitelj: Zahra Mehdikhani; višina sofinanciranja: 500€): Projekt Iran: kultura, civilizacija in jezik se ukvarja s predstavitvijo druge kulture – Irana – in njegovega jezika – perzijščine. Predstavitev Irana in uvod v perzijščino – delavnice perzijskega jezika – bosta izvedla izvirna govorca iz Irana, živeča v Mariboru. Če vas zanima, kakšen je Iran, kaj je zanj značilno, kaj je posebno v primerjavi s Slovenijo, kakšni so kultura, običaji, hrana in kakšen jezik govorijo v Iranu, se pridružite našemu projektu. V njem bomo predstavili Iran z več zornih kotov, se naučili perzijske abecede, se predstavili v perzijščini ter se naučili nekaj perzijskih fraz, pozdravov in besed. Za nameček bomo stopili v iransko kulturo z branjem in prevajanjem iranskih zgodb ter poskusili nekaj iranskih kulinaričnih dobrot. Naš projekt predstavlja, izobražuje in bogati – s povezovanjem, medsebojnim spoznavanjem, pridobivanjem znanj in širjenjem obzorij, saj smo vsi someščani na lokalni ravni – tako begunci kot Slovenci. Namen projekta je spodbujati medkulturni dialog.

KAKO ZAČETI 3D PRINTATI (Prijavitelj: Raslav Milutinović; višina sofinanciranja: 500€): Namen projekta Kako začeti 3D printati je mladim z idejami predstaviti, kako lahko sami doma naredijo cenovno dostopen 3D tiskalnik in jim omogočiti, da s 3D tiskalnikom ustvarijo svoj model. Ta tehnologija je namreč vedno več v uporabi, z njo se da narediti ogromno izdelkov in inovacij in ima vedno večjo vlogo pri podjetjih in posameznikih, vendar je cenovno precej nedostopna. V sklopu projekta bomo izvedli delavnice za vse mlade, ki jih zanimajo 3D tiskalniki in 3D modeliranje. Na njih bomo udeležencem opisali in z njimi praktično izvedli sestavljanje nizkocenovnega DIY 3D tiskalnika. Predstavili bomo tudi osnovno uporabo programov za modeliranje izdelkov, ki jih s 3D tiskalnikom želimo natisniti. Ti programi so Sketchup, Solidworks in 3ds Max, omogočajo pa kreativno izražanje brez omejitev, ki ga z lahkoto prenesemo tudi v realni svet.  Udeleženci delavnic  bodo s pomočjo teh programov oblikovali svoje modele za 3D tiskanje, ki jih bodo na sestavljenem 3D tiskalniku tudi zastonj natisnili. S projektom želimo vsem mladim, ki imajo ideje, a nimajo dostopa do 3D tiskalnika, omogočiti, da te ideje uresničijo in začnejo udejanjati svojo poslovno idejo.

MAISTERS (Prijavitelj: Sašo Pipan; višina sofinanciranja: 250€): Projekt Maisters je plod načrtovanja in kreiranja modne znamke in pretežno ročno narejenih izdelkov iz lesa ter drugih naravnih in umetnih materialov. Cilj projekta je ustvariti zaupanja vredno blagovno znamko, ki temelji na izdelavi kvalitetnih in unikatnih izdelkov. Za uspešnost projekta Maisters je ključnega pomena njegova prepoznavnost. Tako bodo do sedaj narejeni izdelki dopolnjeni  z nekaterimi novimi, vsi skupaj pa bodo na Art Kampu predstavljeni v prvi kolekciji modne znamke Maisters. Kolekcija modnega nakita iz lesa in drugih naravnih in umetnih materialov bo sestavljena iz metuljčkov, kravat, verižic, uhanov, prstanov in ostalih modnih dodatkov, ki lahko nadgradijo vsakdanja ali priložnostna oblačila. Namenjena je predvsem vsem modno ozaveščenim posameznikom, trendsetter-jem (tistim, ki jih ni strah izstopati iz družbe in dajati druo uporabila v javni podobi kolektiva (uniforme) in promocijskih akcijah. Izdelki pa so zelo uporabni tudi kot poslovna ali osebna darila za različne prižbi nov zagon) ter mladim in mladim po srcu. Prva kolekcija modne znamke Maisters pa je primerna tudi za različna podjetja, ki bi lesene izdelke lahkložnosti.

POŽREŠEN ČETRTEK (Prijavitelj: Simon Vuk; višina sofinanciranja: 250€): Požrešen četrtek je podjetniška ideja, ki se bo izvajala v Lendavi, s katero želimo mladim omogočiti možnost spoznavanja kulinarike in jih popeljati v gurmanske vode. Mladi imajo radi novosti in posebne izkušnje, ampak zaradi manjših finančnih prihodkov in prepričanja, da v restavracijah višjega nivoja niso zaželeni, vanje ne zahajajo. Na drugi strani pa imamo restavracije, ki so večinoma osredotočene na to, da privabljajo ljudi, ki si lahko privoščijo večje in dražje gurmanske izkušnje. Ime našega projekta izhaja iz madžarske tradicije o dnevu pred velikim petkom, dan, preden se začne strog post. Tradicija pravi, da bi naj ta dan pojedli vse zaloge in se tako pripravili na post. Projekt Požrešen četrtek pa temelji na tem, da bodo ta dan in še nekaj drugih dni v letu, restavracije cene svojih menijev znižale za 50 % in tako pritegnile mlade na gurmansko izkušnjo. Naš cilj je mlade ozavestiti o pomenu kulinarike, restavracije pa pritegniti k temu, da bodo začele privabljati tudi mlade, ki bodo čez nekaj let zagotovo njihova bodoča ciljna skupina. Restavracijam zato ponujamo promocijo na spletnih straneh, socialnih omrežjih in radijih.

#delatgrem!
sledi nam page-na
socialnih omrežjih