Aktivnosti
SEMINAR PREPOZNAVANJA KOMPETENC V MLADINSKEM DELU (1. del) – 21. in 22. november 2017
21. in 22. november 2017
10.00
MKC Maribor, Ob železnici 16, Maribor

SEMINAR PREPOZNAVANJA KOMPETENC V MLADINSKEM DELU (1. del) – 21. in 22. november 2017

Seminar prepoznavanja kompetenc v mladinskem delu predstavlja enega izmed vsebinskih področij projekta Delat grem!, ki mladim v splošnem nudi različne vrste usposabljanj, preko katerih pridobivajo nove kompetence, ki jim pomagajo pri vključevanju na trg dela. Aktivnosti projekta Delat grem! temelji na metodah mladinskega dela in ker bi želeli to področje dodatno okrepiti, vas vabimo na seminar, kjer bomo podelili svoje izkušnje, se naučili kaj novega in oblikovali koncept spletnega brskalnika, ki bo služil za iskanje informacij o možnostih vključevanja v mladinsko delo.

Seminar je namenjen mladinskim delavcem_kam, prostovoljcem_kam in drugim posameznikom_cam, ki so povezani_e z mladinskim delom ali pa jih to področje dela zanima. Potekal bo v obliki dvodnevnega srečanja, v torek, 21. 11., med 10. in 19. uro ter v sredo, 22. 11., med 10. in 16. uro v prostorih Mladinskega kulturnega centra Maribor, Ob železnici 16, 2000 Maribor.

Na seminarju bomo preko lastnih primerov iz prakse raziskovali področje pridobivanja in prepoznavanja kompetenc ter spremljanja učnih procesov v mladinskem delu. Študentke sociologije Filozofske fakultete UM pa nam bodo predstavile rezultate raziskave, ki so jo opravile na temo pomena pridobivanja kompetenc, kar nam bo služilo kot eno izmed izhodišč našega dela.

Cilj dvodnevnega srečanja je vzpostavitev modela beleženja kompetenc, iz katerega bomo v naslednjih tednih oblikovali spletni brskalnik, ki mladim, ki iščejo priložnosti za pridobivanje novih izkušenj, znanj in kompetenc služil kot mesto, kjer bodo našli informacije o programih, projektih in organizacijah, kjer bodo to znanje lahko pridobili.

Skozi proces seminarja nas bo popeljal Sašo Kronegger, izkušen trener in moderator z mnogimi izkušnjami dela v mladinskem polju.

Hrana in nastanitev:

V torek bomo poskrbeli za kosilo in večerjo ter v sredo za kosilo, oba dni pa tudi za prigrizke med odmori. Za lažjo organizacijo vas prosimo, da v prijavnici označite morebitne prehranske posebnosti.

Prav tako vsem, ki ne prihajate iz Maribora, ponujamo brezplačno možnost prenočitve v Hostlu Pekarna (http://www.hostelpekarna.eu/), kar označite v prijavnici.

Prijave:

Prijave sprejemamo do ponedeljka, 20. 11., do 10. ure dopoldne na tej povezavi: https://goo.gl/forms/FeCBYzydRlOUiyEn2.

Točen program seminarja boste prejeli ob prijavi. Za kakršna koli dodatna vprašanja in informacije smo na voljo na telefonski številki 051 659 929 ali na elektronskem naslovu tanja.veber@mkc.si.

V upanju, da se srečamo, vas v imenu ekipe Delat grem! lepo pozdravljam,

Tanja Veber,

strokovna sodelavka na projektu Delat grem!

 

 

O projektu Delat grem!:

Projekt Delat grem! poteka pod okriljem Mladinskega kulturnega centra Maribor in mladim ponuja sklope različnih usposabljanj, skozi katera imajo udeleženci možnost krepiti različna znanja in kompetence ter tako povečati možnosti za svojo zaposljivost. Usposabljanja sodijo vsebinsko tako na področje osebne rasti in asertivnosti, kot tudi na področje praktičnih usposabljanj, vezanih na razvoj idej, ki jih imajo mladi, srečanja s potencialnimi delodajalci ter možnosti opravljanja usposabljanj pri različnih delodajalcih.

Projekt je razdeljen na tri vsebinske sklope: Knjižnica znanjBanka povezovanj ter Razvijanje mladih sanj, vsak izmed njih pa bo mladim ponudil svojevrstna usposabljanja. Aktivnosti projekta se bodo v sodelovanju s partnersko organizacijo, Mladinskim svetom Lendava, izvajale tudi v Pomurski regiji. Ob tem pa je v program aktivno vpetih še 19 organizacij iz različnih področij.

Za več vtisov o našem delu na projektu lahko obišče:

#delatgrem!
sledi nam na
socialnih omrežjih