Aktivnosti
USPOSABLJANJE: RETORIKA
6., 11. in 13. december 2017
10.00
MKC Maribor, Ob železnici 16, Maribor

USPOSABLJANJE: RETORIKA

Usposabljanje s področja retorike bo potekalo v treh zaporednih srečanjih, ki se bodo odvila v prostorih MKC Maribor, Ob železnici 16, Maribor (1. nadstropje). Ker se srečanja vsebinsko navezujejo, je priporočljivo, da se udeležite vseh treh srečanj. Usposabljanje izvajajo člani Debatnega društva Univerze v Mariboru.

Prvo srečanje – 6. december (10.00 – 12.00)

Prvi sklop usposabljanja je posvečen predstavitvi elementov retorike in javnega nastopanja. Preko povezovalnih aktivnosti bomo delali na vzpostavljanju skupinske dinamike, da se bomo v skupini najprej bolje spoznali. Delavnice zahtevajo aktivno vključenost vseh članov, kar udeležencem usposabljanja omogoči, da so vključeni v dejavnost kot akterji in ne zgolj opazovalci.

Drugo srečanje – 11. december (10.00 – 13.00)

Sledi sklop retoričnih aktivnosti, ki omogočijo vzbujanje samozavesti in prepoznavanje težav, s katerimi se srečujemo pri javnem nastopanju. Posvetili se bomo na primer samozavedanju o pogostih napakah, ki jih med nastopi ponavljamo (mašila, moteča uporaba gestikulacije, nepravilna ali odsotna uporaba glasu in intonacije, id.).

Sledi aktivno grajenje govorov in preizkušanje najboljši pristopov k oblikovanju in vaji nastopov. Odgovorili bomo na nekaj osnovnih vprašanj:

  • Kako pritegnemo pozornost?
  • Kako ohranjamo pozornost publike?
  • Kako se pripraviti na javne nastope dom?

Tretje srečanje – 13. december (10.00 – 13.00)

Zadnje srečanje nas bo vzpodbudilo, da s pridobljenim znanjem in s pomočjo izvajalcev, sestavimo krajši govor na poljubno tematiko. Pri tem se bomo osredotočili na napredek, ki so ga udeleženci pokazali skozi usposabljanje in metode, s katerimi lahko nadaljnjo nadgradijo svoje sposobnost.

 

Prijave

Prijave sprejemamo do torka, 5. 12., na elektronskem naslovu tanja.veber@mkc.si ali na telefonski številki 051 659 929, kjer smo prav tako dosegljivi za več informacij.

Toplo vabljeni!

 

 

O projektu Delat grem!:

Projekt Delat grem! poteka pod okriljem Mladinskega kulturnega centra Maribor in mladim ponuja sklope različnih usposabljanj, skozi katera imajo udeleženci možnost krepiti različna znanja in kompetence ter tako povečati možnosti za svojo zaposljivost. Usposabljanja sodijo vsebinsko tako na področje osebne rasti in asertivnosti, kot tudi na področje praktičnih usposabljanj, vezanih na razvoj idej, ki jih imajo mladi, srečanja s potencialnimi delodajalci ter možnosti opravljanja usposabljanj pri različnih delodajalcih.

Projekt je razdeljen na tri vsebinske sklope: Knjižnica znanjBanka povezovanj ter Razvijanje mladih sanj, vsak izmed njih pa bo mladim ponudil svojevrstna usposabljanja. Aktivnosti projekta se bodo v sodelovanju s partnersko organizacijo, Mladinskim svetom Lendava, izvajale tudi v Pomurski regiji. Ob tem pa je v program aktivno vpetih še 19 organizacij iz različnih področij.

Za več vtisov o našem delu na projektu lahko obišče:

#delatgrem!
sledi nam na
socialnih omrežjih